Büyük bir heyecanla ve mutlulukla başladığımız dönemin sonuna geldik.
Öğrencilerimiz bu dönemi geride bırakırken birçok duygu, bilgi, beceri ve deneyimi yanlarında götürüyorlar. Dinlenecekleri, eğlenecekleri ve edindikleri yeni bilgileri unutmayacakları bir tatil geçirmelerini umut ediyoruz.
 Tatil sürecinde ebeveynlere yararlı olacağını düşündüğümüz birkaç minik bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyoruz.


Aile Saati
Dönemin yoğunluğunda zaman zaman vakit bulamadığımız çekirdek aile ve geniş aile zamanları için tatil çok güzel bir fırsat. Birbirinizle uzun sohbetler etmek, birlikte yeni bir deneyime sahip olmak, birlikte yeni bir hobi ya da yeni bir beceri edinmek, yeni bir filmi hep birlikte izlemek ilişkilerinizi daha yoğun hale getirmek için sizlere yardımcı olacaktır.

Ailece Kitap Okuma Zamanı
Her çocuğun kitap okumaya yönelik motivasyonu birbiri ile aynı olmayacağından çocuğunuza örnek olmak ve isteğini arttırmak için ailece kitap okumaya zaman ayırabilirsiniz. Bu süre çok uzun olmasa bile evin içinde bu tutumun geliştirilmesi bundan sonraki zamanlar için de yardımcı olacaktır aynı zamanda aile için iletişimi arttırmak için bir fırsat olacaktır.

Ekran kullanımının kontrollü olmasına özen gösterelim.
Yoğun ekran kullanımı, öğrendiğimiz bilgilerin akılda kalmasının ve yeni öğreneceğimiz bilgilerin, kuracağımız sosyal ilişkilerin ya da edineceğimiz deneyimlerin önüne geçebilir. Bu nedenle, tatil süresi boyunca ekran kullanımının sınırlı ve kontrollü olması büyük önem taşır. Bu kontrol yalnızca ebeveyn tarafından değil çocuk-ebeveyn işbirliğinde yapılmalıdır. Böylece çocuklara kendi sorumluluğunu alabilecekleri bir zemin hazırlanmış olur.

Uygun bir çalışma ortamı hazırlayalım.
Tatilde rutinimiz değişse de düzenin bozulmaması çok önemli. Ders çalıştığı ortamın televizyondan uzak, aydınlık ve sakin olmasına özen gösterelim. Çok fazla uyaran olmayan bir ortamda, çalışma masasında ödevini tamamlaması için çocuğumuzu teşvik edelim.

Bir planlama yapalım.
Tatilin son gününe kalan tekrarlar ve çalışmalar etkisini göstermeyeceği gibi çocuğumuzun motivasyonunun azalmasına neden olabilir. Gün içinde karmaşa yaşamamak adına ödev zamanlarını günlük ya da haftalık olarak planlayabiliriz. Günün hangi zamanını çalışmaya ayıracağını bilmesi zamanını kontrol edebilmesi için çocuklara da yardımcı olacaktır. Bu zamanı birlikte tatil programınıza uyumlu olacak şekilde planlayabilirsiniz.

Okul rutinine dönüş.
Yoğun geçen bir tatilin son günlerine doğru uyku saatleri yeniden düzenlenmeye başlanması okul açıldığında çocuğumuzun yaşayabileceği olası bir uyum probleminin önünde geçer. Okul rutinine tekrardan uyum sağlayabilmesi adına son günlerinde erken yatması ve dolayısıyla erken kalkması için çocuğumuza uygun ortamı hazırlamak önemlidir.
İyi Tatiller!